Tofu Tikka Masala

Tofu Tikka Masala
Tofu Tikka Masala może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 68 centów za porcję. Ta przystawka ma 148 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Mieszanka kurkumy w proszku, alternatywa mleka, Jalapeno chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 740 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj paneer Tikka masala (sanjeev kapoor), jak zrobić paneer Tikka masala, Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala, oraz Paneer Tikka masala (jak zrobić paneer Tikka masala) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, wymieszać sok z cytryny, imbir, czosnek, jalapeno, połowa kolendry, i chili w proszku. Doprawić do smaku solą, i wymieszać z tofu, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Niech marynować przez 1 godzinę.
3
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu i wymieszać z cebulą. Gotować przez 3 do 5 minut, lub do przezroczystego.Powoli dodaj kurkumę w proszku, jogurt, alternatywę mleka i pozostałą kolendrę do bólu. Wymieszać i gotować przez kilka minut, aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj mieszaninę tofu do sosu i gotować przez 5 minut na średnim ogniu. Dostosuj przyprawę do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Udekoruj świeżą kolendrą i podawaj natychmiast z Bezmlecznym Indyjskim chlebem Naan lub podgrzewanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
NaanNaan
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn