Tofu smażone na patelni z ryżem kokosowym
Smażone na patelni Tofu z ryżem kokosowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 88 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz mielony kminek, oliwę z oliwek, curry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym, Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym, oraz Niskotłuszczowy Ryż Smażony Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Owiń bloki tofu w kilka warstw wytrzymałych ręczników papierowych. Naciśnij ciężkim przedmiotem przez około 30 minut, aby usunąć nadmiar wody.
Usuń ręczniki papierowe, Pat tofu suche, i pokroić w 1-calowe kostki; odstawić.
Połącz kminek i następne 5 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj tofu. Uszczelnij torebkę; wstrząśnij, aby pokryć.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek i oleju chili w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu; smażyć 8 minut lub do złotego.
Wyjąć tofu z patelni; przykryć i ogrzać.
Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, dodać szpinak i czosnek. Gotować, stale mieszając, 4 minut lub tylko do czasu, aż szpinak zwiędnie.
Dodać tofu; gotować, mieszając aż do całkowitego ogrzania.
Posypać nerkowcami; podawać z ryżem kokosowym.