Tofu sezamowe smażone na ryżu
Sezam Tofu Stir-Fry nad ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 314 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 5,72 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka szparagów, sól, brązowy ryż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Veggie Tofu Stir-Fry Z Sezamem Na Brązowym Ryżu, oraz Sezam Azjatyckie Tofu Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz nasiona sezamu i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce.
Dodaj kostki tofu; wrzucić delikatnie do herbu.
Połącz oleje w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu; stir-fry 5 minut lub aż tofu jest złoty.
Wyjmij Tofu z patelni; utrzymuj ciepło.
Powrót patelni do ciepła; płaszcz sprayem do gotowania.
Dodać grzyby; smażyć 3 minuty lub aż grzyby zaczną brązowieć.
Dodaj szparagi; smażyć 4 minuty lub aż szparagi będą chrupiące-miękkie. Zmniejszyć ogień do średniej; mieszać w zielonej cebuli.
Wymieszać bulion i kolejne 4 składniki (rosół w sosie czosnkowym).
Dodaj mieszaninę bulionu do patelni; usuń z ognia (sos zgęstnieje).
Dodaj tofu i pozostałe 1/4 łyżeczka soli; wrzucić delikatnie połączyć.