Tofu i słodkie ziemniaki Jambalaya

Tofu i słodkie ziemniaki Jambalaya
Przepis Tofu i słodkie ziemniaki Jambalaya może zaspokoić Twoje pragnienie kreolskie w przybliżeniu 55 minut. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 17g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka fasoli, mielonego pieprzu, zielonej cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Słodkie Ziemniaki Tofu Burger, Słodkie ziemniaki i tofu Enchiladas z sosem Mole, oraz Musztardowe Tofu z kapustą i słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść tofu między 2 warstwami ręczników papierowych; naciśnij delikatnie, aby usunąć jak najwięcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
Pokroić w kostkę 3/4 cala.
3
W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj tofu; gotować 6 do 8 protokół, obracając często, aż światło złoty kolor brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Usuń tofu z patelni; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
W tej samej patelni, gotować słodkie ziemniaki i czosnek 2 do 3 protokół, mieszając od czasu do czasu, Tylko do czasu, gdy słodki ziemniak zaczyna brązowieć. Wymieszać z bulionem, niegotowanym ryżem, sosem Worcestershire i czerwoną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować 10 minut.
8
Wymieszać z fasolą. Przykryć; gotować od 8 do 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta. Wymieszać z tofu i cebulą. Gotować 1 do 2 minut lub aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn