Tofu Glazurowane Sojowo
Soy-Glazed tofu może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 86 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz brązowy cukier, skórkę pomarańczową, cienką zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Tofu Szkliwione, oraz Miso-Glazurowane Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój każdy plasterek tofu na pół po przekątnej.
Umieść plasterki tofu na kilku warstwach ręczników papierowych i przykryj tofu dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstaw 15 minut, naciskając od czasu do czasu.
Ocet i kolejne 4 składniki (przez skórkę) połączyć w małym rondelku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 6 minut lub aż gęsty i syropowaty.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Ułóż plastry tofu na patelni w jednej warstwie; smażyć 5 minut z każdej strony lub do złotego koloru.
Zdjąć z ognia; wlać mieszaninę octu na tofu płaszcz.
Posypać zieloną cebulą i sezamem.
Uwaga: tofu działa z prawie każdym winem, ale biorąc pod uwagę smaki sosu sojowego, pomarańczy i sezamu, orzeźwiająca biel jest w porządku. W szczególności sezam i pomarańcza działają wspaniale z nieoczyszczonym chardonnay. Ulubiony człowiek kina: St.Supery Oak Free Chardonnay z Napa Valley w Kalifornii. 2008 to $ Karen MacNeil