Toffi w czekoladzie z pestkami dyni i solą morską

Toffi w czekoladzie z pestkami dyni i solą morską
Toffi w czekoladzie z pestkami dyni i solą morską to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1191 kalorii. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, pestek dyni, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Toffi W Czekoladzie, Toffi Migdałowe W Czekoladzie, oraz Precel Toffi W Czekoladzie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyłożyć dużą patelnię do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
Połóż patelnię na płaskiej powierzchni i chroń powierzchnię-ponieważ toffi to cukier gotowany w wysokiej temperaturze-za pomocą trivetu lub ręcznika pod spodem. W małym rondlu połącz masło, cukier i 2 łyżki wody (uważając, aby cukier nie znalazł się na bokach patelni, gdzie może się krystalizować) i zagotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotuj mieszaninę, stale mieszając, aż zmieni piękny kolor karmelu (około 146° na termometrze cukierkowym), około 7 minut. Natychmiast usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
ToffiToffi
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać sól i wymieszać do połączenia, następnie dodać wanilię i wymieszać do połączenia. Bądź ostrożny: mieszanina jest bardzo gorąca i będzie się rozpylać. Natychmiast wlać toffi na wyłożoną pergaminem patelnię i za pomocą żaroodpornej szpatułki szybko rozprowadzić w równej warstwie prawie do krawędzi. (To jest bardzo gorące, więc oprzeć się pokusie, aby wbić w to palec.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
ToffiToffi
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Niech ostygnie całkowicie.
5
Temperuj czekoladę. Przynieś 2 cale wody do nagiego gotowania na wolnym ogniu w średnim garnku. Ustaw średni metalową miskę nad nim, dodaj dwie trzecie czekolady i delikatnie rozpuść.
Składniki, których będziesz potrzebować
(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Wyjmij miskę z ognia i wymieszaj pozostałą czekoladę, aż się rozpuści i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
7
Poklep powierzchnię schłodzonego toffi do sucha, aby upewnić się, że czekolada będzie dobrze przylegać. Za pomocą żaroodpornej szpatułki rozprowadź roztopioną czekoladę w równej warstwie na toffi, a następnie szybko rozrzuć pestki dyni na wierzchu i posyp solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
ToffiToffi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Odstawić, aż czekolada twardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony
9
Rozbij toffi na duże kawałki. Toffi będą przechowywane, przykryte, do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje3
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn