Toffi w czekoladzie z pestkami dyni i solą morską
Toffi w czekoladzie z pestkami dyni i solą morską to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1191 kalorii. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, pestek dyni, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Toffi W Czekoladzie, Toffi Migdałowe W Czekoladzie, oraz Precel Toffi W Czekoladzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć dużą patelnię do pieczenia papierem do pieczenia.
Połóż patelnię na płaskiej powierzchni i chroń powierzchnię-ponieważ toffi to cukier gotowany w wysokiej temperaturze-za pomocą trivetu lub ręcznika pod spodem. W małym rondlu połącz masło, cukier i 2 łyżki wody (uważając, aby cukier nie znalazł się na bokach patelni, gdzie może się krystalizować) i zagotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotuj mieszaninę, stale mieszając, aż zmieni piękny kolor karmelu (około 146° na termometrze cukierkowym), około 7 minut. Natychmiast usunąć z ognia.
Dodać sól i wymieszać do połączenia, następnie dodać wanilię i wymieszać do połączenia. Bądź ostrożny: mieszanina jest bardzo gorąca i będzie się rozpylać. Natychmiast wlać toffi na wyłożoną pergaminem patelnię i za pomocą żaroodpornej szpatułki szybko rozprowadzić w równej warstwie prawie do krawędzi. (To jest bardzo gorące, więc oprzeć się pokusie, aby wbić w to palec.)
Niech ostygnie całkowicie.
Temperuj czekoladę. Przynieś 2 cale wody do nagiego gotowania na wolnym ogniu w średnim garnku. Ustaw średni metalową miskę nad nim, dodaj dwie trzecie czekolady i delikatnie rozpuść.
Wyjmij miskę z ognia i wymieszaj pozostałą czekoladę, aż się rozpuści i będzie gładka.
Poklep powierzchnię schłodzonego toffi do sucha, aby upewnić się, że czekolada będzie dobrze przylegać. Za pomocą żaroodpornej szpatułki rozprowadź roztopioną czekoladę w równej warstwie na toffi, a następnie szybko rozrzuć pestki dyni na wierzchu i posyp solą morską.
Odstawić, aż czekolada twardnieje.
Rozbij toffi na duże kawałki. Toffi będą przechowywane, przykryte, do 2 tygodni.