Toffi w czekoladzie z pestkami dyni i solą morską

Toffi w czekoladzie z pestkami dyni i solą morską
Toffi w czekoladzie z pestkami dyni i solą morską to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1191 kalorii. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, pestek dyni, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Toffi W Czekoladzie, Toffi Migdałowe W Czekoladzie, oraz Precel Toffi W Czekoladzie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyłożyć dużą patelnię do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2
Połóż patelnię na płaskiej powierzchni i chroń powierzchnię-ponieważ toffi to cukier gotowany w wysokiej temperaturze-za pomocą trivetu lub ręcznika pod spodem. W małym rondlu połącz masło, cukier i 2 łyżki wody (uważając, aby cukier nie znalazł się na bokach patelni, gdzie może się krystalizować) i zagotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotuj mieszaninę, stale mieszając, aż zmieni piękny kolor karmelu (około 146° na termometrze cukierkowym), około 7 minut. Natychmiast usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
świeża Resztkaświeża Resztka
ToffiToffi
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać sól i wymieszać do połączenia, następnie dodać wanilię i wymieszać do połączenia. Bądź ostrożny: mieszanina jest bardzo gorąca i będzie się rozpylać. Natychmiast wlać toffi na wyłożoną pergaminem patelnię i za pomocą żaroodpornej szpatułki szybko rozprowadzić w równej warstwie prawie do krawędzi. (To jest bardzo gorące, więc oprzeć się pokusie, aby wbić w to palec.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
ToffiToffi
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Niech ostygnie całkowicie.
5
Temperuj czekoladę. Przynieś 2 cale wody do nagiego gotowania na wolnym ogniu w średnim garnku. Ustaw średni metalową miskę nad nim, dodaj dwie trzecie czekolady i delikatnie rozpuść.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Wyjmij miskę z ognia i wymieszaj pozostałą czekoladę, aż się rozpuści i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Poklep powierzchnię schłodzonego toffi do sucha, aby upewnić się, że czekolada będzie dobrze przylegać. Za pomocą żaroodpornej szpatułki rozprowadź roztopioną czekoladę w równej warstwie na toffi, a następnie szybko rozrzuć pestki dyni na wierzchu i posyp solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
ToffiToffi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Odstawić, aż czekolada twardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
9
Rozbij toffi na duże kawałki. Toffi będą przechowywane, przykryte, do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje3
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn