Toffi Czekoladowo-Orzechowe Solone
Solone czekoladowo-orzechowe toffi to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 2G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, połówki orzechów pekan, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Toffi Solone - Czekoladowe Kwadraty, Toffi Solone - Czekoladowe Kwadraty, oraz Solona Czekolada Graham Cracker Toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Put pecans on a rimmed blacha do pieczenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tosty, o 8 protokół. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, posiekać grubo. Podzielić na 2 partie; drobno posiekać 1 partię. Odstaw obie partie na bok.
Umieść cukier, masło, sól i 3/4 szklanki wody w 4-qt. rondel na średnim ogniu (patrz UWAGI). Gdy masło i cukier są stopione, zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest głęboki złoty brąz i środki 310 Na termometr cukierków, o 20 protokół.
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać wanilią (mieszanka będzie bąbelkowa) i drobno posiekanymi orzechami pekan.
Wlać do 10-na 15-in. obramowana blacha do pieczenia.
Niech toffi ostudzić, aż Zestaw, co najmniej 30 minut. (W przypadku parzystych kawałków można "zdobyć" toffi, przecinając ją ostrym nożem po ustawieniu na około 10 minut, dzieląc na 5 pasków wzdłuż i 8 pasków w poprzek, aby uzyskać 40 sztuk. Wytrzyj nóż czystą ciepłą wodą po każdym plasterku, aby ułatwić cięcie.)
Czekoladę posiekać i włożyć do średniej metalowej miski. Wypełnij 8-lub 10-in. patelnia z 1/2 cala. wody i doprowadzić do wrzenia. Zdejmij ciepło i włóż miskę czekolady do wody.
Odstawić na około 5 minut. Wymieszać czekoladę do rozpuszczenia.
Polać toffi; nożem lub szpatułką, równomiernie rozprowadzić.
Czekoladę posypać grubo posiekanymi orzechami pekan.
Odstawić 20 minut, lub aż czekolada jest chłodna, ale nadal nieco miękkie.
Posypać fleur de sel. Schłodzić do Ustawienia, około 1 godziny.
Aby usunąć, delikatnie przekręć patelnię, aby uwolnić toffi, a następnie posiekaj lub rozbij na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.