Toasty Neapolitańskie (Crostini Napoletani)
Toasty neapolitańskie (Crostini Napoletani) to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 534 kalorie. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz pod ręką oregano, czosnek, ricottę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Toasty Neapolitańskie (Crostini Napoletani), Neapolitańskie Crostini, oraz Crostini di fegatini (toskańskie Crostini z wątróbki drobiowej) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Posmaruj chleb oliwą z oliwek, grilluj z obu stron i usuń. Jeszcze gorące, natrzeć każdy plasterek ząbkiem czosnku.
W małej misce wymieszaj ricottę, czarny pieprz i oregano i rozłóż część mieszanki na każdej kromce chleba. Na wierzchu filet z sardeli i przełożyć na arkusz ciasteczek.
Umieścić pod brojlerem, aż ser tylko wycieka, około 1 minuty, wyjąć, umieścić na półmisku, skropić olejem i podawać.