Tiramisu
Tiramisu przygotowuje się około 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 552 kalorie , 11 g białka i 33 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,26 USD za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako śródziemnomorski deser. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka gorzkiej czekolady, rumu, rumu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 34% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Tiramisu Bread Pudding , 5 Minute Tiramisu i Amaretto Tiramisu .
Instrukcje
Ubij żółtka i cukier w misce miksera elektrycznego wyposażonego w końcówkę do ubijania na wysokich obrotach przez około 5 minut lub do uzyskania bardzo gęstej i jasnożółtej konsystencji. Zmniejsz prędkość do średniej i dodaj 1/4 szklanki rumu, 1/4 szklanki espresso i mascarpone.
Ubijaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki rumu i 1 1/4 szklanki espresso w płytkiej misce. Zanurz jedną stronę każdego biszkoptu w mieszance espresso/rum i wyłóż dno naczynia o wymiarach 9 na 12 na 2 cale.
Wlej połowę mieszanki espresso równomiernie na wierzch. Zanurz jedną stronę pozostałych biszkoptów w mieszance espresso/rum i ułóż je w drugiej warstwie w naczyniu.
Wlać resztę kremu espresso na wierzch. Wygładzić wierzch i przykryć folią spożywczą. Schłodzić na noc.
Przed podaniem posyp wierzch wiórkami czekoladowymi i, jeśli chcesz, lekko oprósz cukrem pudrem.
*OSTRZEŻENIE DOTYCZĄCE SUROWYCH JAJ
Food Network Kitchens zaleca ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na niewielkie ryzyko Salmonelli lub innych chorób przenoszonych przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu żółtka lub białka ze skorupką.
Uwagi: Aby przygotować espresso w ekspresie przelewowym, użyj wody wystarczającej na 4 filiżanki kawy i 1/3 filiżanki zmielonego espresso.
Ser savoiardi i mascarpone można znaleźć w sklepie z włoską żywnością.