Tilapia z sosem Kaparowo-pietruszkowym
Tilapia z sosem Kaparowo-pietruszkowym to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 45 porcjami. Jedna porcja zawiera 44 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz masło, filety z tilapii, młode ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Flądra z sosem Pietruszkowo-kaparowym, Tilapia zapiekana z sosem cytrynowo-kaparowym, oraz Pieczona Tilapia Z Sosem Pomidorowo-Kaparowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 450 F. na obramowanej blasze do pieczenia wrzucić ziemniaki z olejem, łyżeczką soli i łyżeczką pieprzu. Pieczeń, podrzucając raz, do miękkości, 30 do 35 protokół.Tymczasem tilapię przyprawiamy łyżeczką soli i łyżeczką pieprzu.
Podgrzać 1 łyżki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotować tilapia w partiach aż gotowane przez, 2 do 3 minut na stronę, dodając więcej oleju do miski, jeśli to konieczne.
Przenieść na talerz i namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Dodaj wino na patelni i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę, 2 do 3 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić pozostałe 3 łyżki masła, Plus kapary i pietruszkę.
Podawać z tilapią i ziemniakami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio