Tilapia z solą z trawą cytrynową

Tilapia z solą z trawą cytrynową
Solona Tilapia z trawą cytrynową może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Na 8,43 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 91g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 440 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz tilapię, gnojowicę, łodygi trawy cytrynowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Trawa cytrynowa gotowana Tilapia z Baby Bok Choy, Kieszenie Tilapia z Kolendro-cytrynową trawą Mojo, oraz Sip ' s Ginger, Lemongrass & Cilantro Crusted Snapper.

Instrukcje

1
W moździerzu lekko wbić trawę cytrynową. Ułóż rybę na powierzchni roboczej i osusz. Wypchaj ubytki trawą cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Posmaruj 3 łyżki zawiesiny skrobi kukurydzianej po jednej stronie ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Rozprowadzić 1/4 szklanki soli na zawiesinie, tworząc cienką skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż skorupa wyschnie, około 20 minut. Ostrożnie obrócić rybę i powtórzyć z pozostałymi 3 łyżkami zawiesiny i 1/4 szklanki koszernej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Odstawić na kolejne 20 minut, aż do całkowitego wyschnięcia.
6
Rozpal grilla. Ostrożnie umieścić tilapię na grillu i gotować na umiarkowanie małym ogniu, obracając raz, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Przenieść tilapię na powierzchnię roboczą. Używając palców lub 2 widelców, odklej skórę tilapii.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
8
Przełóż rybę na talerze i podawaj z pikantnym sosem cytrusowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia46
Magazyn