Tilapia Z Orzechami Macadamia
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Orzechy Macadamia Crusted Tilapia może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na $5.69 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 721 kalorii. Mieszanka pieprzu, brązowy cukier, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Macadamia Crusted Tilapia, Domowe Macadamia Crusted Tilapia, oraz {Gluten Free} Tilapia Z Makadamia & Coconut Crusted dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Połącz orzechy makadamia, sos sojowy, czosnek, ostry sos, brązowy cukier, oliwa z oliwek i czarny pieprz w robocie kuchennym; mieszaj, aż mieszanina będzie konsystencją pasty.
Na każdy filet z tilapii należy nałożyć grubą warstwę mieszaniny makadamia.
Umieścić mieszaninę makadamia ryb-side up na przygotowanej blasze do pieczenia. Pod brojlerem, gotować ryby, aż skorupa macadamia jest złoty brąz i tilapia płatki łatwo, o 15 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir.
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
Bright yellow/gold color, quite luminous. Superb smoky toasty nose, typical for this grape on limestone in Alsace (no new oak in our wines, just very long total lees contact). Some light reductive aromas that actually fit the style of dry Pinot-Gris. The palate is rich and creamy, with a velvety texture yet fully dry. It is an easy wine to drink now as there is no unnecessary weight. The finish is nice and round but fully dry. The complex limestone blend brings great acid balance and a certain weight. It should develop very nicely over the next few years.