Tilapia z fioletową skórką ziemniaczaną i szczypiorkowym olejem rozmarynowym

Tilapia z fioletową skórką ziemniaczaną i szczypiorkowym olejem rozmarynowym jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, pescatariańskie i דל פחמימות,zne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 24g białka, oraz 42g tłuszczu. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, masło, fioletowe ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 20 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 227 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tilapia z fioletową skórką ziemniaczaną i szczypiorkowym olejem rozmarynowym, Potato Parmesan & Chive Crusted Tilapia, oraz Purple Sweet Potato and ciecierzyca Pot Pie Soup with Rosemary Biscuits.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieścić filety rybne na powierzchni roboczej i doprawić solą i pieprzem. Top każdy z filetów z wystarczającą ilością plastrów ziemniaka, aby całkowicie pokryć powierzchnię ryby, nakładając ziemniaki jak półpasiec.
Ziemniaki posypać odrobiną soli i pieprzu oraz 1 łyżką liści rozmarynu.
Rozgrzać dużą, patelnię odporną na piekarnik na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i masło. Gdy masło jest stopione i olej jest gorący dodać ryby, strona ziemniaków w dół.
Umieść patelnię w piekarniku i piec, aż ryba jest gotowane przez, o 15 do 17 protokół.
W międzyczasie połączyć oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, szczypiorek, pozostałą 1 łyżkę rozmarynu, sól i pieprz w małej misce.
Aby służyć, umieść rybę na talerzach, ziemniaki do góry.
Rybę i talerz skropić oliwą ze szczypiorku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.