Tilapia z Eskarolem i olejkiem cytrynowo-pieprzowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tilapii z Escarole i olejem cytrynowo-pieprzowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 3,63 zł za porcję. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz filety z tilapii, czosnek, ziemniaki o czerwonej skórze i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieprz Cytrynowy Tilapia (Lub Sum), Pieprz Cytrynowy Tilapia, oraz Pieprz cytrynowy czosnek Tilapia z kremowym szpinakiem Pappardelle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużej głębokiej patelni z pokrywką na średnim ogniu.
Umieść ziemniaki na patelni pokrojonej w dół.
Dodać czosnek i gotować, aż ziemniaki są lekko złote i chrupiące, 4 do 5 protokół.
Dodaj escarole, doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać około 1/3 szklanki wody. Przykryć i parować, aż escarole zwiędnie, o 5 minut.
Przyprawić rybę solą i pieprzem; na patelni ułożyć zieleninę i posypać liśćmi oregano. Przykryć i parować, aż ryba jest tylko gotowane przez, o 5 Więcej minut.
W międzyczasie sok z cytryny ubić w misce z pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek; doprawić 1 łyżeczką soli i dużą ilością pieprzu.
Ostrożnie podnieś rybę z zieleni i przenieś do obramowanych talerzy lub misek. Rozłóż zielenie, ziemniaki i soki z patelni wokół ryby.
Skropić olejem cytrynowo-pieprzowym.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.