Tilapia smażona w głębokim tłuszczu (ryba)

Tilapia smażona w głębokim tłuszczu (ryba)
Smażona Tilapia (ryba) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 1735 kalorii, 167g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 14,61 zł / porcja, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej qtcooking, przyprawioną mąkę, tilapię i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażona Ryba Na Patelni, Ciasto Do Smażonych Ryb, oraz Smażone Paluszki Rybne Z Łososia.

Instrukcje

1
Podgrzać olej w 3-lub 4-quart patelni do co najmniej 375-stopni F. (zaledwie kilka kropli wody odwrócone rękę będzie naprawdę trzaskać, gdy olej osiągnął ten poziom ciepła).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wysuszoną i rozmrożoną rybę zwijamy w mąkę, strząśniemy nadmiar mąki i odstawiamy filety na stojaku lub na papierze woskowym przez 5-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
3
Filety zwijamy w mąkę po raz drugi, strząsamy nadmiar mąki i smażymy na głębokim tłuszczu, nie więcej niż 2 razy na raz. (smażenie więcej niż 2 filetów jednocześnie obniża temperaturę oleju, co spowoduje, że ryby i powłoka będą rozmokłe!) Włącz raz na patelni po minucie lub tak i usunąć, gdy złoty kolor. Powinny być wykonane w czasie poniżej 4 minut, białe i łuszczące się wewnątrz w najgrubszej części filetu. Nie przegotować!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Odcedzić każdy filet na papierowych ręcznikach przez kilka sekund i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia41
Magazyn