Tilapia parmezanu z sosem z białego wina

Tilapia parmezanu z sosem z białego wina
Need a pescatariańskie danie główne? Parmezan Tilapia z sosem z białego wina może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i zbierz sól, mąkę, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Spróbuj Tilapia z kremowym sosem z białego wina z krewetek i krabów, Chard z białym winem i parmezanem, oraz Spaghetti z białego wina z boczkiem i parmezanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W płytkim naczyniu wymieszać 1/4 szklanki mąki, parmezanu, tymianku, koperku i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
TymianekTymianek
KoperKoper
SólSól
2
Wlać 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki mąki w dwóch oddzielnych płytkich naczyniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
3
Filety z tilapii zanurz w zwykłej mące, a następnie w mleku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
Filety dokładnie posmarować mąką przyprawioną, pozostałą mąkę przyprawioną zachować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka SezonowanaMąka Sezonowana
5
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Brąz filety w maśle, o 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i nadal gotować, aż ryba jest łatwo płatki widelcem, 2 do 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Przenieść filety do naczynia.
8
Zwiększyć ciepło do medium i wlać pozostałą przyprawioną mąkę na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka SezonowanaMąka Sezonowana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Ubić w białym winie; gotować i mieszać, aż zmniejszy się i zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Stopniowo mieszać w 1/4 szklanki mleka. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i pozwól sosowi gotować na wolnym ogniu przez 1 lub 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MlekoMleko
11
Łyżka sosu na tilapii do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
SOSSOS

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn