Tilapia Masala Z Ryżem

Tilapia Masala z ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, imbir, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj ryż masala lub przyprawiony ryż, jak zrobić ryż masala, Tilapia z ryżem Fiesta, oraz Tilapian and Bayou Rice dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś ryż, 1 1/3 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli na wolnym ogniu w rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować 15 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać groszek; przykryć i odstawić.
Puree 1/2 szklanki jogurtu, czosnek, imbir, sok z limonki, kminek, cayenne i 3/4 łyżeczki soli w robocie kuchennym.
Przenieść wszystkie z wyjątkiem 3 łyżki mieszanki do dużej miski. Rybę przebić kilka razy widelcem i doprawić solą; dodać do miski i wrzucić. Marynować 15 minut.
Umieść rybę na patelni brojlerów; top z marynatą i masłem. Broil aż nieprzezroczyste, 6 do 8 minut.
Wymieszać pozostałe 1/4 szklanki jogurtu, kolendra, i sól do smaku z mieszaniny jogurtu.
Podawać rybę i ryż z sosem jogurtowym i limonką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.