Tilapia grillowana z salsą Mango
Grillowana Tilapia z salsą Mango wymaga ok. 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Na 9,32 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 1118 kalorii, 72g białka, oraz 79 g tłuszczu. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, paprykę, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Podobne przepisy to Tilapia grillowana z salsą Mango, Tilapia grillowana z salsą Mango, oraz Tilapia z salsą Mango.
Instrukcje
Wymieszać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 łyżkę soku z cytryny, natkę pietruszki, czosnek, bazylia, 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki soli w misce i wlać do zamykanej plastikowej torebki.
Dodać filety z tilapii, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Przygotuj salsę mango, łącząc mango, czerwona papryka, czerwona cebula, kolendra, i papryka jalapeno w misce.
Dodaj sok z limonki i 1 łyżkę soku z cytryny, i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Tilapię wyjąć z marynaty i otrząsnąć nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę. Grilluj filety, aż ryba nie będzie już półprzezroczysta w środku, i łatwo płatki widelcem, 3 do 4 minut na stronę, w zależności od grubości filetów.
Tilapię podawać z salsą mango.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.