Tilapia Grillowana w stylu azjatyckim
Tilapia z grilla w stylu azjatyckim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $8.97 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 587 kalorii, 98g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz imbir, filet z tilapii, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Jest dostarczany przez Recipezaar. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Tilapia Grillowana W Stylu Azjatyckim, Grillowane Brokuły W Stylu Azjatyckim, oraz Sałatka Z Grillowanym Kurczakiem W Stylu Azjatyckim.
Instrukcje
Połącz sos sojowy, cukier, czosnek, sok z limonki, imbir i płatki czerwonej papryki w szerokiej, płytkiej patelni do pieczenia, która pomieści wszystkie ryby w jednej warstwie.Krótko wymieszać, aby rozpuścić cukier.
Dodaj tilapię, a następnie odwróć ją tak, aby była cała pokryta marynatą.Odstawić na około 20 minut.
Podgrzej brojlery do wysokiej i przesuń stojak piekarnika do pozycji najbliżej ciepła.Przesuń patelnię do piekarnika i smażyć ryby przez 5 minut utrzymuj uchylone drzwi piekarnika, aby element brojlerów pozostał świecony.Obróć patelnię wokół (z powrotem do przodu), i dusić przez 5 Więcej minut.Jeśli soki na patelni wydają się palić, dodaj trochę wody do suchego miejsca, aby zapobiec spalaniu.Ryba powinna być nieprzezroczysta i łuszcząca się.Łyżka sosu nad rybą podczas podawania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.