Thermidor Homara

Thermidor Homara
Homar Thermidor może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żywe homary, średnio wytrawne sherry, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Thermidor Homara, Thermidor Homara, oraz Homar z masłem Thermidor dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zanurz homary głową w 8-litrowym garnku z wrzącą, osoloną wodą*. Luźno przykryć garnek i gotować homary na umiarkowanie wysokim ogniu 9 minut od czasu wejścia do wody, a następnie przenieść szczypcami do zlewu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
2
Kiedy homary są wystarczająco fajne, aby sobie poradzić, odkręć pazury i złamać je, a następnie usuń mięso. Połówki homarów przekrój wzdłuż nożycami kuchennymi, zaczynając od końca ogona, a następnie usuń mięso ogonowe, zachowując muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
3
Pokrój całe mięso homara na kawałki 1/4 cala. Wszelkie pozostałe wnętrzności homara należy wyrzucić, a następnie wypłukać i osuszyć muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
4
Rozgrzać masło w 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować grzyby, mieszając, aż płyn, który wydzielają grzyby, odparuje i zaczną brązowieć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj mięso homara, paprykę, sól i pieprz i zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Gotować, potrząsając patelnią delikatnie, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj 1 łyżkę Sherry i 1/2 szklanki gorącej śmietany i gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
KremKrem
7
Żółtka i pozostałą łyżkę Sherry ubić w małej misce. Powoli wlać pozostałą 1/2 szklanki gorącej śmietany do żółtek, stale ubijając i przenieść do małego ciężkiego rondla. Gotować krem na bardzo małym ogniu, stale ubijając, aż lekko zgęstnieje i rejestruje 71° na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
KremKrem
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodaj krem do mieszaniny homara, delikatnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
HomarHomar
9
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
10
Ułóż skorupy homara, pokrój boki w górę, w płytkiej patelni do pieczenia i łyżka homara z odrobiną sosu do muszli. Homary Broil 6 cali od ciepła do złotego brązu, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Pozostały sos podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
12
* Podczas solenia wody do gotowania należy użyć 1 łyżki soli na każde 4 ćwiartki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn