The Ultimate Lasagna
Ostatecznym lasagne może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 1975 kalorie, 100g białka, oraz 118 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 6,45 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Bazyl, wino, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ultimate Vegan Lasagna, Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), oraz Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Gotować makaron lasagne w dużej ilości wrzącej osolonej wody, aż giętkie i ledwo miękkie, o 10 protokół. Wymieszać drewnianą łyżką, aby zapobiec przywieraniu.
Dokładnie odsączyć makaron i zalać oliwą z oliwek, aby były wilgotne i łatwe w obróbce.
Płaszcz dużą patelnię z oliwą z oliwek, dodać wołowinę i kiełbasę i brązowy, aż nie Różowy, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem. W maszynce połączyć cebulę, marchew, seler, czosnek, bazylia, pietruszka, oregano. Proces do puree, dodać do patelni z mielonym mięsem i wymieszać, aby połączyć. Wymieszać z mąką.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę. Pomidory wymieszać, dodać śmietanę i cynamon.
W misce do mieszania, połączyć ricottę i parmezan. Jajka wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Aby zebrać lasagne: Płaszcz dno Głębokie 13 przez 9-calowy patelni z oliwą z oliwek. Ułóż 4 makarony wzdłuż w lekko nakładającej się warstwie na sosie. Następnie, linia każdy koniec patelni z makaronem lasagne. Tworzy to kołnierz, który trzyma w rogach. 1/2 mieszanki ricotty przełożyć na makaron, rozprowadzić na brzegach łopatką.
Rozłóż 1/2 mieszanki mięsa na ricottę.
Posypać 1/2 mozzarelli na szczycie ricotta. Na wierzch polać chochlą pełną sosu, równomiernie rozprowadzić. Powtórz z kolejną warstwą makaronu, ricotty, sosu i serów. Ostatnia warstwa wierzchnia z makaronem, sosem, rozdrobnioną mozzarellą i parmezanem. Stuknij patelnię, aby wymusić pęcherzyki powietrza.
Niech lasagne odpoczynek przez 30 minut, więc makaron będzie osiąść i pokroić łatwo.
Pokroić w 2-calowe kwadraty i podawać.