Thai Shrimp Burgers

Thai Shrimp Burgers
Nigdy nie można mieć zbyt wiele amerykańskich przepisów, więc dać Thai Shrimp Burgers spróbować. To danie główne ma 358 kalorii, 38g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.41 za porcję. Mieszanka kolendry, ząbki czosnku, tajski sos orzechowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pad Thai Shrimp Burgers, Tajskie Burgery Z Indykiem, oraz Tajskie Burgery Z Tuńczykiem.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym, blend 1/3 krewetek do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodaj pozostałe krewetki; impuls do drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Dodaj czosnek, imbir, jalapeno, 1/4 szklanki kolendry, 2 zielone cebule, 1/4 szklanki sosu orzechowego, bułka tarta i sól; połączyć widelcem. Podzielić na 4 porcje. Pat opuszkami palców, aby spłaszczyć do około 4 cali szerokości. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Sos OrzechowySos Orzechowy
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Pozostały sos orzechowy ubić z sokiem z limonki i olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Wymieszać slaw z pozostałą cebulą i kolendry; wrzucić z dressingiem. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Do grilla węglowego: Zbuduj gorący ogień po jednej stronie grilla. Wymień stojak. Gdy węgle są pokryte białym popiołem, dodaj hamburgery. Przykryć i gotować, obracając tylko raz, aż nieprzezroczyste w całym, o 3 1/2 do 4 protokół na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Grilluj pitas aż do spotty brown i ciepłe, minutę lub tak na stronie. Rozdzielić w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Umieść hamburgera na każdej z 4 połówek pita. Top z slaw, następnie pozostałe połówki pita.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn