Thai Red Curry Kokosowy Kurczak
Need a danie główne bezglutenowe? Thai Red Curry kokosowy kurczak może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz piernik, piersi z kurczaka, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Ten przepis od Betty Crocker ma 9 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Tajskie czerwone Curry z warzywami, Tajskie curry Kokosowe z kurczakiem, oraz Thai Red Curry Kokosowy Kurczak.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj jogurt, rosół z kurczaka, pastę curry, piernik i czosnek, aż dobrze się wymieszają. Odstawić.
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka; gotować 3 do 4 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku.
Dodać masło orzechowe; gotować 1 do 2 minut lub aż kurczak jest dobrze pokryte.
Zmniejszyć ogień do średniej; wymieszać w strąkach grochu i paprykę. Dusić 3 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące-miękkie. Wymieszać mieszaninę jogurtu; gotować 1 do 2 minut dłużej lub do dokładnie ogrzanego. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać kolendrą i podawać z limonką.