Thai Red Curry Kokosowy Kurczak

Thai Red Curry Kokosowy Kurczak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Thai Red Curry Coconut Chicken. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 30g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, czosnek, wapno kliny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Tajskie curry Kokosowe z kurczakiem, oraz Tajski Kokosowy Kurczak Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszaj jogurt, rosół z kurczaka, pastę curry, piernik i czosnek, aż dobrze się wymieszają. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pasta CurryPasta Curry
ImbirImbir
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj kurczaka; gotować 3 do 4 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Dodać masło orzechowe; gotować 1 do 2 minut lub aż kurczak jest dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Cały KurczakCały Kurczak
5
Zmniejszyć ogień do średniej; wymieszać w strąkach grochu i paprykę. Dusić 3 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące-miękkie. Wymieszać mieszaninę jogurtu; gotować 1 do 2 minut dłużej lub do dokładnie ogrzanego. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
JogurtJogurt
6
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
7
Posypać kolendrą i podawać z limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
KolendraKolendra

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 38 dolarów za butelkę.
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn