Thai Coffee Bread Budyń

Thai Coffee Bread Budyń
Thai coffee Bread Pudding może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 694 kalorie, 17g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 293 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz mleko, ekstrakt z wanilii, mleko skondensowane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Likier kawowy budyń chlebowy z sosem karmelowym, Tajski kokosowy budyń chlebowy z kremem z kardamonu waniliowego (niskowęglowodanowy i bezglutenowy), oraz bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy.

Instrukcje

1
Posmaruj 13-na 9-calowe naczynie do pieczenia z 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
Wyreguluj stojaki piekarnika na Środkową i dolną pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 163°. Ułóż kostki chleba w jednej warstwie na dwóch obramowanych blachach do pieczenia i piecz do wyschnięcia, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Przełożyć arkusze do regałów chłodzących i pozostawić do ostygnięcia, około 15 minut.
4
W międzyczasie umieść 1 szklankę mleka w małej misce bezpiecznej dla mikrofal lub szklanej misce do pomiaru cieczy i kuchence mikrofalowej 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj espresso w proszku i mieszaj do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
6
W dużej misce, ubić żółtka, jajka, jasnobrązowy cukier, cynamon, kardamon, i sól, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Ubij w skondensowanym mleku, mieszance espresso-mleko, pozostałych 2 szklankach mleka, ekstrakcie z wanilii i ekstrakcie z migdałów; ubijaj do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
2 Funty Niebieskich Ziemniaków2 Funty Niebieskich Ziemniaków
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Dodać chleb do mieszanki i delikatnie złożyć gumową szpatułką, aż kostki będą nasycone.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Przenieść do przygotowanego naczynia do pieczenia i odstawić do całkowitego wchłonięcia płynu, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
10
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła i posmarować budyniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
11
Posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
12
Umieść naczynie na blasze do pieczenia i piec na środkowym stojaku, aż krem ustawi się i nie uwalnia płynu po naciśnięciu, o 45 protokół. Schłodzić około 20 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Podczas gdy budyń chlebowy chłodzi się, ubij śmietanę, cukier cukierniczy i skórkę pomarańczową w dużej schłodzonej metalowej misce, aż do uzyskania miękkich pików, około 2 minut na średniej prędkości na mikserze elektrycznym i 3 do 4 minut, jeśli ubijasz ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Podajemy budyń ciepły lub lekko schłodzony z bitą śmietaną pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn