Thai Bird Chili Wings

Przepis Thai Bird Chili Wings może zaspokoić Amerykański głód w około 1 godzina i 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. Ten przepis służy 10. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz przyprawy w proszku, zieloną cebulę, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez SippitySup. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 13%. Spróbuj Słodkie Tajskie Skrzydełka Z Kurczaka Chili, Pikantne Tajskie skrzydełka z kurczaka orzechowego z malinowym sosem Habanero (PB&J Wings), oraz Bezglutenowe babeczki czekoladowo-Kardamonowe z maślanym kremem czekoladowym, cukrowymi ptasimi gniazdami i inkrustowanymi klejnotami ptasimi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. doprowadzić duży rondel wypełniony wodą do wrzenia.
Dodaj 1 czubatą łyżkę soli koszernej i skrzydełka z kurczaka. Gotować przez 5 minut.
Odcedzić skrzydła i osuszyć papierowym ręcznikiem. Za pomocą moździerza i tłuczku przerabiamy mielony czosnek na pastę. Szczypta grubej soli pomoże w tym procesie.
Wymieszać w 2 łyżki tajskiej pasty chili i Chiński pięć przypraw w proszku, aż dobrze włączone. Zeskrobać tę mieszaninę do bardzo dużej miski.
Dodaj miód, sos sojowy, ocet ryżowy, sos rybny, olej sezamowy, i Thai bird chile plastry.
Dodać skrzydła, mieszając, aby uzyskać je dobrze pokryte.
Pozostaw skrzydła w marynacie około 1 godziny, mieszając je raz lub dwa razy. Ułóż skrzydła w jednej warstwie na dwóch arkuszach do pieczenia wyłożonych folią.
Skropić skrzydełka marynatą i włożyć do nagrzanego piekarnika. Natychmiast zmniejsz temperaturę do 375 stopni F.
Piec przez 15 minut. Obróć skrzydła i mżnij na więcej marynaty. Obróć Patelnie i piec kolejne 15 minut. Podczas gdy skrzydła gotować wlać marynatę do małej patelni sos ustawiony na średnim ogniu. Doprowadzić płyn do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do gotować. Przykryć i ogrzać do podania. Po ugotowaniu skrzydełka wlać je i wszystkie soki z patelni na 1 duży półmisek.
Dekoruj zieloną cebulą i kolendrą.
Podawać na gorąco z dużą ilością serwetek.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Weinert Cavas de Weinert. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
"Z wybranych winnic w Lujan de Cuyo ta mieszanka malbec, cabernet sauvignon i merlot jest jednym z najjaśniejszych i najczystszych przykładów stylu Weinerta..."- Wine & Spirits 93/100