Texas Wędzona Flądra
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Texas wędzona flądra może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 11,44 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 118g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 1242 kalorii. Ten przepis służy 1. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, oliwę z oliwek, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Spróbuj Wędzone, przyprawy przetarte, Texas-Style mostek na Texas tosty, Tatar Z Łososia Wędzonego W Teksasie, oraz Wędzony mostek wołowy: Texas BBQ Classic dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej palacza na wysokie temperatury, około 350 stopni F (175 stopni C). Jeśli nie masz palacza, przygotuj grill na pośrednie ciepło. Jeśli masz grill gazowy, zatrzymaj się tutaj i znajdź inny przepis!
Wyczyść i skaluj świeżą flądrę. Zostawiam głowę na dramatyczny wygląd, ale większość ludzi panikuje na widok. Użyj ostrego noża, aby 3 lub 4 ukośne szczeliny na ciele były wystarczająco duże, aby zmieścić plasterki cytryny. Połowę cytryny pokroić w cienkie plasterki. Natrzyj lekką warstwę oliwy z oliwek na rybę, a następnie wyciśnij na nią drugą połowę cytryny i natrzyj trochę czarnego pieprzu. Wcierać lub wcisnąć 1 łyżkę koperku w szczeliny na ciele i mocno włożyć plasterki cytryny.
Umieść flądrę na dużym kawałku folii aluminiowej i złóż boki wysoko wokół ryby. Powinno być wystarczająco dużo folii, aby zamknąć paczkę, chociaż na razie chcesz ją otworzyć.
Umieść rybę na grillu lub palaczu i wrzuć kilka garści namoczonych wiórów na węgle. Zamknąć pokrywę i dokładnie palić przez około 10 minut. Gdy ryba zostanie aromatyzowana dymem, możesz zamknąć folię i przejść do bezpośredniego ogrzewania, jeśli chcesz, ale wolę palić, dopóki nie skończysz. Po zakończeniu ryby miąższ powinien łatwo płatkować widelcem.
Rybę wyjąć z grilla za pomocą folii jako uchwytu i udekorować pozostałym świeżym koperkiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.