Terryna Pomidorowa

Terryna Pomidorowa
Terrina pomidorowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.52 za porcję. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś szczypiorek, ocet winny, łodyga selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 81%. Spróbuj Terryna Pomidorowa, Terryna pomidorowo-Bakłażanowa, oraz Rukola z pomidorowym kozim serem Terrine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś pierwsze 8 składników i 3 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu. Zmniejszyć ciepło do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż czas uzyska 1 1/2 szklanki, o 15 protokół. Ustaw cienką siatkę na dużej miarce. Sitko, odrzucanie ciał stałych. Przykryj; trzymaj gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ustaw sitko o drobnych oczkach nad kubkiem pomiarowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Pokrój każdy obrany pomidor NA4 kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Całe W PuszkachPomidory Całe W Puszkach
4
Umieść kliny, wyciąć bok do góry, na powierzchni roboczej.
5
Odetnij nasiona i pulęz pomidora i przelej do sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
6
Umieść pomidory na podwójnej warstwie papertowels do odsączenia; posypać 1 łyżeczką koshersalt. Pokroić pomidory większą ilością papierowych ręczników.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Odstawić na 30 minut.
8
Naciśnij na nasiona, aby uzyskać 1/2 szklanki pomidora.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
9
Posyp żelatynę sokiem; odstawić na 10 minut, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
SokSok
10
Dodaj do gorącego wywaru;energicznie ubijaj, aby rozpuścić żelatynę. Wymieszać 1 / 4cup szczypiorek, ocet, i sól koszerna do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
żelatynażelatyna
OcetOcet
SzczypiorekSzczypiorek
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Spryskaj 1 patelnię z nieprzywierającym sprayem; linia z plastikową folią, pozwalająca na 3" zwis z każdej strony. Gładki plastik do usunięciaprzepuszczalne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
12
Wlać 1/2 szklanki wywaru na patelnię. Zestaw Chilluntil, około 40 minut. Ułożyć 1 warstwę pomidorów na patelni, naciskając w dół, a następnie skropić 2 łyżki mieszanki wywaru. Powtórz warstwowanie z pozostałościami ziemniaków i wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Wlać pozostałą stockover do wypełnienia patelni. Przykryj terrine plasticwrap.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Umieść na małej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
15
Umieść drugą patelnię bochenka na wierzchu terryny.Zważyć terrinę, umieszczając 2-3 drobnoziarniste towary na górnej patelni (część liquidmixture w dolnej patelni może się rozlać). Schłodzić terrinę do momentu ustawienia, około 6 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
16
Odkryj terrine; Odwróć na talerz.
17
Zdejmij patelnię i folię. Pokroić terrine; przenieść na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
18
Skropić olejem i posypać szczypiorkiem i solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
SzczypiorekSzczypiorek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia49
Magazyn