Terryna jagodowo-bananowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Terrinę jagodową i bananową. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 307 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku winogronowego, żelatyny, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 149 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Terryna Mieszana Jagodowa, Letnia Terryna Jagodowa, oraz Terryna Mieszana Jagodowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 w małej misce, posypać żelatynę na 1/4 szklanki soku winogronowego; niech zmiękczyć 2 do 3 protokół.2
Podgrzać cukier z innym 1/4 szklanki soku winogronowego w małym rondlu na średnim ogniu do rozpuszczenia.
Wyjąć z ognia; wymieszać zmiękczoną żelatynę, aż się rozpuści, a następnie wymieszać z pozostałym 1 1/2 szklanki soku winogronowego.3
Umieść jagody w patelni bochenkowej o wymiarach 4 na 8 cali( Pojemność 6 filiżanek); wlej mieszaninę żelatyny, delikatnie naciskając jagody, aby całkowicie zanurzyć (w razie potrzeby usuń kilka jagód.) Przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 3 godziny.4 do odblokowania, zanurz dno patelni w gorącej wodzie około 5 sekund. Odwróć na talerz i mocno wstrząśnij, aby ponownie rozłożyć. Pokrój do podania.