Terrina z łososia z pieczonym kremem Poblano

Terrina z łososia z pieczonym kremem Poblano
Terrina z łososia z pieczonym kremem Poblano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, kolendra, warzywa sałatkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Terryna z łososiem wędzonym i serem śmietankowym, Schłodzona zupa z awokado z pieczonym kremem Poblano, oraz Real Men Cook: Grillowany kurczak z sosem śmietanowym Tomatillo pieczony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij dużą patelnię osoloną wodą i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać filety z łososia i kłusować na małym ogniu, aż będą po prostu nieprzezroczyste przez cały, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
3
Filety przełożyć na talerz, przykryć luźno folią i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Upiec chiles bezpośrednio nad płomieniem gazowym, aż zwęglone na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
5
Przenieś je do miski i przykryj plastikiem na 5 minut, aby poluzować Skórki. Zetrzyj skórki i usuń nasiona i żeberka. Chili opłukać i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
żeberkażeberka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
W maszynce, połączyć chiles, serek śmietankowy, kolendra, 2 łyżki soku z cytryny i czosnku i procesu do mieszania grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Śmietanę przełożyć do miski i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dwie patelnie do chleba o wymiarach 8 na 4 cale z plastikową folią, pozostawiając 4-calowy zwis ze wszystkich stron. Spód i boki każdej patelni ułóż jedną czwartą wędzonych plastrów łososia, lekko nakładając je na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
9
Dodać 3/4 szklanki kremu poblano i rozprowadzić w równej warstwie. Filety z łososia doprawić solą, pieprzem i pozostałym sokiem z cytryny; na każdej patelni wyłożyć filet na śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
PieprzPieprz
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Połowę pozostałego kremu Poblano rozłożyć na każdym filecie z łososia i przykryć połową pozostałego wędzonego łososia. Złóż zwisający plastik w górę i nad wierzchem terryny i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 6 godzin i do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
11
Oderwij plastik i rozpakuj terriny na deskę do krojenia. Używając ostrego noża, pokrój terriny w poprzek o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry na talerzu, udekoruj mieszaną zieleniną i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn