Terrina z łososia z pieczonym kremem Poblano

Terrina z łososia z pieczonym kremem Poblano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, kolendra, warzywa sałatkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Terryna z łososiem wędzonym i serem śmietankowym, Schłodzona zupa z awokado z pieczonym kremem Poblano, oraz Real Men Cook: Grillowany kurczak z sosem śmietanowym Tomatillo pieczony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą patelnię osoloną wodą i zagotuj.
Dodać filety z łososia i kłusować na małym ogniu, aż będą po prostu nieprzezroczyste przez cały, o 4 protokół.
Filety przełożyć na talerz, przykryć luźno folią i ostudzić.
Upiec chiles bezpośrednio nad płomieniem gazowym, aż zwęglone na całym.
Przenieś je do miski i przykryj plastikiem na 5 minut, aby poluzować Skórki. Zetrzyj skórki i usuń nasiona i żeberka. Chili opłukać i grubo posiekać.
W maszynce, połączyć chiles, serek śmietankowy, kolendra, 2 łyżki soku z cytryny i czosnku i procesu do mieszania grubo.
Śmietanę przełożyć do miski i doprawić solą.
Dwie patelnie do chleba o wymiarach 8 na 4 cale z plastikową folią, pozostawiając 4-calowy zwis ze wszystkich stron. Spód i boki każdej patelni ułóż jedną czwartą wędzonych plastrów łososia, lekko nakładając je na siebie.
Dodać 3/4 szklanki kremu poblano i rozprowadzić w równej warstwie. Filety z łososia doprawić solą, pieprzem i pozostałym sokiem z cytryny; na każdej patelni wyłożyć filet na śmietanę.
Połowę pozostałego kremu Poblano rozłożyć na każdym filecie z łososia i przykryć połową pozostałego wędzonego łososia. Złóż zwisający plastik w górę i nad wierzchem terryny i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 6 godzin i do 12 godzin.
Oderwij plastik i rozpakuj terriny na deskę do krojenia. Używając ostrego noża, pokrój terriny w poprzek o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry na talerzu, udekoruj mieszaną zieleniną i podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.