Teriyaki łosoś z sezamowym ryżem imbirowym

Teriyaki łosoś z sezamowym ryżem imbirowym
Przepis Teriyaki łosoś z sezamowym ryżem imbirowym jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie wielkim bezglutenowe i pescatarian opcja dla miłośników japońskiego jedzenia. Na 3,75 zł za porcję, ten przepis okładki 34% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 529 kalorii, 29g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś masło, szpinak, sos sałatkowy z sezamem imbirowym i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sałatkowy można śledzić to danie główne z Ciasto Czekoladowe Z Jedną Miseczką jako deser. Niewiele osób lubi to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy obejmują Teriyaki-imbir z makaronem z cukinii sezamowej, Easy Sesame Teriyaki Salmon, oraz Łosoś Teriyaki ze szparagami Sezamowymi.

Instrukcje

1
Gotuj ryż zgodnie ze wskazówkami opakowania. W międzyczasie umieść filety z łososia w 15-calowym. x 10 po. x 1-in. patelnia pokryta sprayem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
2
Połączyć syrop i sos teriyaki; łyżka 1/3 szklanki mieszanki na filety.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
3
Piec w temperaturze 400° przez 10-15 minut lub do momentu, gdy widelcem ryby łatwo się płatki, fastrygując często pozostałą mieszaniną syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
4
Na dużej patelni podsmażyć cebulę na maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać szpinak i ugotowany ryż; smażyć 2 minuty dłużej. Wymieszać opatrunek; podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
6
Podawać z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. The McBride Sisters Central Coast Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
McBride Sisters Central Coast Chardonnay
McBride Sisters Central Coast Chardonnay
Ten Central Coast Chardonnay jest elegancki i żywy. Owoce były uprawiane w sposób zrównoważony w Edna Valley i hrabstwie Monterey o smakach obejmujących białą brzoskwinię, gruszkę, skórkę cytrusową, zielone jabłko, ananas, wanilia, dąb i delikatne nuty białych kwiatów. Część wina została umieszczona w nowych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu, podczas gdy równowaga była fermentowana w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn