Teriyaki Shrimp & Przegrzebki

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Teriyaki krewetki & przegrzebki spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 23G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ząbek czosnku, sos sojowy, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki Teriyaki i jak zrobić własny sos teriyaki, Przegrzebki Smażone W Woku W Sosie Maślanym Teriyaki Tabasco, oraz Pan Seared Świeże Maine Diver Przegrzebki Kremowy Awokado Szampan Sałatka Winogronowa Teriyaki Cabernet SOS Maślany.
Instrukcje
Połącz 1st 6 składników w małym rondlu na Med heat.Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 min.
Połącz maranta i wodę.Wymieszać wymieszać z sosem sojowym, doprowadzić do wrzenia, gotować 1 min
Wątek 2 krewetki, 2 przegrzebki, 4 połówki grzybów, i 3 kawałki zielonej cebuli na przemian na każdym z 8 szaszłyki.
Szczotkuj kebaby olejem i umieść na stojaku grillowym pokrytym sprayem do gotowania.Gotować przez 3 min.Kebaby obrócić i posmarować połową sosu sojowego polewą, gotować przez 1 min.Kebaby obrócić, posmarować pozostałą glazurą, gotować przez 1 min lub aż owoce morza zostaną zrobione.
Podgrzać 1 łyżki oleju dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki, gotuj z jednej strony przez 5 minut, odwróć i gotuj z drugiej strony przez 5 minut.
Dodaj krewetki, grzyby, i zielona cebula.Gotować około 3 min, lub aż krewetki nie są już szare.Powrót przegrzebki na patelnię, dodać sos sojowy wymieszać i gotować 2 min, dodać maranta wymieszać i gotować 2 Więcej min na małym ogniu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Esperto Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.