Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Teriyaki wołowina Stir-Fry może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jeśli masz pod ręką wodę, pieprz, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szybkie 10 Minut Krewetki Teriyaki Stir-Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Wołowina i kapusta Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na patelni, brązowy stek w oleju; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Posypać 3 łyżkami sosu teriyaki, przyprawioną solą i pieprzem. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 5 minut lub aż mięso będzie prawie miękkie, często mieszając.
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Wymieszać z cebulą i czerwoną papryką. Przykryć i gotować przez 5-8 minut lub aż mięso i warzywa będą miękkie. W misce połącz skrobię kukurydzianą, wodę i pozostały sos teriyaki, aż będzie gładki.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.