Teriyaki Beef Stir-Fry
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Teriyaki wołowina Stir-Fry może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jeśli masz pod ręką wodę, pieprz, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szybkie 10 Minut Krewetki Teriyaki Stir-Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Wołowina i kapusta Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni, brązowy stek w oleju; odcedzić.
Posypać 3 łyżkami sosu teriyaki, przyprawioną solą i pieprzem. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 5 minut lub aż mięso będzie prawie miękkie, często mieszając.
Wymieszać z cebulą i czerwoną papryką. Przykryć i gotować przez 5-8 minut lub aż mięso i warzywa będą miękkie. W misce połącz skrobię kukurydzianą, wodę i pozostały sos teriyaki, aż będzie gładki.
Dodaj do patelni. doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.