Tequila Sunrise marmolada z pomarańczą i granatem

Tequila Sunrise marmolada z pomarańczą i granatem
Marmolada Tequila Sunrise z pomarańczą i granatem może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 72 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, tequilę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tequila Sunrise Clementine Marmolada pomarańczowa z żurawiną, Tequila Sunrise ze świeżym granatem, oraz Granat i Blood Orange Tequila Spritzer dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść małą płytkę w zamrażarce, aby później przetestować dżem pod kątem odpowiedniej grubości. Upewnij się, że słoiki i pokrywki są wysterylizowane i gotowe do pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
2
Użyj zestera, aby usunąć skórkę z pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ZesterZester
3
Dodaj skórkę do dużego, głębokiego, o ciężkim dnie garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Usuń pozostałe skórki z pomarańczy. Skórki owinąć w gazę, zabezpieczyć sznurkiem rzeźniczym i dodać do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Użyj ostrego noża, aby przeciąć pomarańcze między rdzeniem na czyste segmenty, upewniając się, że pracujesz nad miską, aby złapać uciekający sok. Wycisnąć pozostałą masę i wyrzucić. (Zobacz instrukcje wideo tutaj). Pulsuj pomarańcze w żywności, aby posiekać segmenty na grube kawałki, które mają około 1/2 cala, krótkie impulsy 2 do 3.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Dodaj pomarańcze do garnka ze skórką i skórką. Odcedzić sok zaoszczędzony podczas segmentacji pomarańczy i dodać go do garnka, wraz z sokiem z granatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Dodaj 1 1/2 szklanki wody do garnka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Po zagotowaniu obniżyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu wyjąć z garnka worek peelingów i delikatnie wycisnąć sok z worka. Nie wykręcaj go całkowicie, co sprawi, że Marmolada będzie gorzka-po prostu uwolnij luźny, nadmiar soku wchłoniętego przez peelingi, a następnie wyrzuć torebkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Dodaj tequilę, cukier, masło i sól do garnka, dobrze mieszając, aby połączyć. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż owoce zaczną bąbelkować i pluć. Gotować przez 30 minut dłużej, często mieszając, aby owoce nie spłonęły.
Składniki, których będziesz potrzebować
TequilaTequila
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1
Rozłóż 1/2 łyżeczki ugotowanych owoców na zimnym talerzu i włóż z powrotem do zamrażarki. Odczekaj 30 sekund, a następnie przeprowadź palcem przez owoc. Powinna być wystarczająco gruba, aby utrzymać ścieżkę, gdy przejdziesz przez nią palcem. Jeśli chcesz grubszą marmoladę, umieść talerz z powrotem w zamrażarce i gotuj owoce przez kolejne 4 minuty i ponownie przetestuj. Powtarzaj aż do uzyskania pożądanej grubości, ale uważaj na zbyt długie gotowanie lub zmienisz smak swojej Marmolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
2
Wyjmij garnek z ognia i użyj łyżki, aby usunąć pianę z powierzchni owoców. Marmolada kadzi do sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut. Nieotwarte słoiki będą przechowywać w temperaturze pokojowej do 6 miesięcy. Otwartą marmoladę należy przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia1
Magazyn