Tequila Sunrise marmolada z pomarańczą i granatem
Marmolada Tequila Sunrise z pomarańczą i granatem może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 72 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, tequilę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tequila Sunrise Clementine Marmolada pomarańczowa z żurawiną, Tequila Sunrise ze świeżym granatem, oraz Granat i Blood Orange Tequila Spritzer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść małą płytkę w zamrażarce, aby później przetestować dżem pod kątem odpowiedniej grubości. Upewnij się, że słoiki i pokrywki są wysterylizowane i gotowe do pracy.
Użyj zestera, aby usunąć skórkę z pomarańczy.
Dodaj skórkę do dużego, głębokiego, o ciężkim dnie garnka.
Usuń pozostałe skórki z pomarańczy. Skórki owinąć w gazę, zabezpieczyć sznurkiem rzeźniczym i dodać do garnka.
Użyj ostrego noża, aby przeciąć pomarańcze między rdzeniem na czyste segmenty, upewniając się, że pracujesz nad miską, aby złapać uciekający sok. Wycisnąć pozostałą masę i wyrzucić. (Zobacz instrukcje wideo tutaj). Pulsuj pomarańcze w żywności, aby posiekać segmenty na grube kawałki, które mają około 1/2 cala, krótkie impulsy 2 do 3.
Dodaj pomarańcze do garnka ze skórką i skórką. Odcedzić sok zaoszczędzony podczas segmentacji pomarańczy i dodać go do garnka, wraz z sokiem z granatów.
Dodaj 1 1/2 szklanki wody do garnka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Po zagotowaniu obniżyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu wyjąć z garnka worek peelingów i delikatnie wycisnąć sok z worka. Nie wykręcaj go całkowicie, co sprawi, że Marmolada będzie gorzka-po prostu uwolnij luźny, nadmiar soku wchłoniętego przez peelingi, a następnie wyrzuć torebkę.
Dodaj tequilę, cukier, masło i sól do garnka, dobrze mieszając, aby połączyć. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż owoce zaczną bąbelkować i pluć. Gotować przez 30 minut dłużej, często mieszając, aby owoce nie spłonęły.
Rozłóż 1/2 łyżeczki ugotowanych owoców na zimnym talerzu i włóż z powrotem do zamrażarki. Odczekaj 30 sekund, a następnie przeprowadź palcem przez owoc. Powinna być wystarczająco gruba, aby utrzymać ścieżkę, gdy przejdziesz przez nią palcem. Jeśli chcesz grubszą marmoladę, umieść talerz z powrotem w zamrażarce i gotuj owoce przez kolejne 4 minuty i ponownie przetestuj. Powtarzaj aż do uzyskania pożądanej grubości, ale uważaj na zbyt długie gotowanie lub zmienisz smak swojej Marmolady.
Wyjmij garnek z ognia i użyj łyżki, aby usunąć pianę z powierzchni owoców. Marmolada kadzi do sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut. Nieotwarte słoiki będą przechowywać w temperaturze pokojowej do 6 miesięcy. Otwartą marmoladę należy przechowywać w lodówce.