Tequila Limonka Pieczona Pierś Z Indyka
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Tequila Lime Pieczona pierś z indyka może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 82g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 476 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.65 za porcję. 61 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka złotej tequili, pierś z indyka, sok pomarańczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka z kurczaka Tequila-Limonka z winegretem Tequila-Limonka, Jedz Indyka! Pierś Z Indyka Pieczona W Czosnku, oraz Tequila Lime Grillowana kanapka z kurczakiem Club z Guacamole i pieczonym majonezem Jalapeno.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Włożyć pierś indyka, skórą do góry, na płytkiej patelni.
W mini robocie kuchennym umieść czosnek i jalapeño. Przykryć; procesować do drobno posiekanego.
Dodaj chili w proszku, sól, pieprz, olej, 2 łyżki tequili i 2 łyżki soku z limonki. Okładka; proces, za pomocą impulsów włączania i wyłączania, aż do gładkości.
Rozluźnij skórę indyka, używając palców lub łyżki; przetrzyj mieszankę czosnku pod i nad skórą indyka. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części piersi i nie dotykała kości.
Wlać sok pomarańczowy, bulion i pozostałe 1/4 szklanki każda tequila i sok z limonki do pieczenia patelni.
Piecz od 2 godzin do 2 godzin 30 minut lub do czasu, aż termometr wskaże co najmniej 74°.
Indyka ułożyć na ciepłym talerzu; przykryć folią.
Odstawić na 15 minut przed wyrzeźbieniem. Łyżka soków z patelni nad indykiem; dekoruj klinami limonki.