Tempura Z Groszku Cukrowego
Tempura z groszku cukrowego może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 120. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 85 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów japońskiej kuchni. Jeśli masz piwo, groszek cukrowy, akompaniament: sos sojowy do zanurzania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Makaron z papryką cukrową i marchewką soba, Sałatka Z Cukrem, oraz Sałatka Z Groszku Cukrowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i piwo ubić w misce na gładką masę.
Rozgrzać 2 cale oleju w 4-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, aż zarejestruje 185° na termometrze.
Pracując w partiach po około 15, Wrzuć zatrzaski cukru do ciasta, aż zostaną pokryte. Podnieś cukier zatrzaskuje się z ciasta 1 na raz, pozwalając nadmiar ciasta kapać, i przenieść do oleju. Podsmaż cukier, obracając łyżką szczelinową, na złoty kolor, około 1 1/2 minuty.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. (Powrót oleju do 365°f między partiami.)
Podawać cukier na ciepło.
* Groch można przyciąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie wyłożonej zwilżonymi ręcznikami papierowymi.* Ciasto można przygotować 2 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć.