Tempura Smażona Okra

Tempura Smażona Okra
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Tempura Fried Okran. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka okra, koperek, woda, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj Tempura Smażona Okra, Giveaway: New Southern Living Cookbook + Tempura Fried Okra, oraz Ketmia Jadalna (Okra) Tempuran dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub frytkownicy do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
FrytkownicaFrytkownica
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Okra umyć, dokładnie osuszyć i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
3
Odciąć końce okra,a następnie przeciąć okra w poprzek na 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
4
W średniej misce połączyć mąki, proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soli, soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki cayenne i 1/4 łyżeczki białego pieprzu. W małej misce, połączyć pozostałe 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cayenne i 1/4 łyżeczki białego pieprzu i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Biały PieprzBiały Pieprz
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Umieść skrobię kukurydzianą w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Gdy olej jest gorący, dodaj ostry sos i wodę z lodem do przyprawionej mąki. Delikatnie wymieszać; pojawią się małe grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
WodaWoda
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Kawałki okry przebić przez środek miąższu, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca między każdym kawałkiem okry, aby mogły smażyć pojedynczo. Powt.z pozostałą okrą. Przeciągnij szaszłyki przez skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
8
Umieścić w cieście tempura, a następnie natychmiast i ostrożnie do gorącego oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Okra smażyć partiami, aż zbrązowieje, 4 do 6 minut dla każdej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
10
Odcedzić na papierowych ręcznikach, posypać reserved solą i mieszanką przypraw i od razu podawać z pikantnym dressingiem Ranch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ranch DressingRanch Dressing
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
11
Czosnek mielić, a następnie dodać 1/2 łyżeczki soli koszernej i zacierać ostrzem noża, aż powstanie pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
12
Dodaj to do blendera z pozostałymi składnikami. Puree i smak, aby dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Wyjąć i umieścić w małej misce i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Składniki

11 funt cukinii,pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1szczyptaSzczypta pieprzu cayenneSzczypta pieprzu cayenne11 funt cukinii,pieprz cayenne, podzielonypieprz cayenne, podzielony596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana11 funt cukinii,koperek suszonykoperek suszony596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiluzem pakowana świeża włoska pietruszka płaskolistnaluzem pakowana świeża włoska pietruszka płaskolistna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniapęczek świeżego szpinaku (okpęczek świeżego szpinaku (ok1(może być lub przeglądać)pieprz biały mielony, podzielonypieprz biały mielony, podzielony1szczyptaSzczypta mielonego białego pieprzuSzczypta mielonego białego pieprzu2(może być lub przeglądać)sól koszerna, podzielonasól koszerna, podzielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki340Orzechy dowolne (posiekane)Ketmia szczawiowaKetmia szczawiowa11 funt cukinii,suszone płatki cebulowesuszone płatki cebulowe11 funt cukinii,fresh cracked black pepperfresh cracked black pepper4kreskiSOS ostra paprykaSOS ostra papryka2(może być lub przeglądać)sól morska drobna, podzielonasól morska drobna, podzielona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka z tapiokimąka z tapioki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilodowata wodalodowata woda2kropleSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn