TBL Panzanella
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, TBL Panzanella może być świetnym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 593 kalorie, 21 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 2,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako niedroga przystawka. Ten przepis z Foodnetwork ma 5 fanów. Jeśli macie pod ręką oliwę z oliwek, szyfonową miętę, pieczywo i kilka innych składników, możecie to zrobić. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 43% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Panzanella, Panzanella i Panzanella.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wrzuć kostki chleba do odcieku boczku. Przekrojone na pół pomidorki winogronowe podsmaż na 2 łyżkach oliwy, przekrojoną stroną do dołu, aż się karmelizują przez około 5 minut, odłóż na bok.
Połączyć w misce ocet winny, sól i pieprz, powoli i cienkim strumieniem dodawać oliwę z oliwek, aż powstanie emulsja.
Połącz wszystkie pomidory, chleb, bekon i sałatę, polej winegretem, dobrze wymieszaj, udekoruj miętą i bazylią i podawaj.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Panzanella bardzo dobrze komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva]()
Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva
Bardzo złożony i pikantny bukiet przypominający czerwone owoce, konfiturę wiśniową, biały pieprz; obfita ziemistość potwierdzona na pełnym, bogatym, jedwabistym i trwałym podniebieniu.