Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée

Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée
Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 313 kalorii, 21g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz tuńczyka klasy sashimi, awokado, dashi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée, Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée, oraz Yuzu Chuhai | Yuzu Sour | Japoński Koktajl Yuzu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu doprowadzić dashi do wrzenia, następnie dodać sól, sos sojowy i cukier, mieszając do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
DashiDashi
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Zdjąć patelnię z ognia i posypać żelatyną. Mieszać do rozpuszczenia żelatyny. Wymieszać z sokiem yuzu, a następnie wlać mieszaninę do pojemnika i przechowywać w lodówce, aż zestaw. Tuńczyka pokroić w paski, a następnie pokroić w kostkę 1/2".
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok YuzuSok Yuzu
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
3
Dodaj go do miski wraz z oliwą z oliwek, szczypiorkiem, sezamem i sosem sojowym. Wymieszać, aby połączyć. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż gelée jest ustawiony. Gdy będziesz gotowy do podania, pokrój awokado w kostkę i posyp sokiem z cytryny i odrobiną soli. Wrzucić do dystrybucji równomiernie. Aby skonstruować Tatar, olej formę pierścieniową i umieść ją na środku talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Oliwki Pokrojone Na ćwiartkiOliwki Pokrojone Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4
Dodaj warstwę tuńczyka i delikatnie zapakuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Dodać cienką warstwę awokado, delikatnie pakowania, a następnie top przez nabieranie gelée na wierzchu jak sos. Daj formę kilka skrętów, aby upewnić się, że nie przykleja się, a następnie podnieś ją prosto do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn