Tastira (Tunezyjska smażona papryka i jajka)
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Tastira (Tunezyjska smażona papryka i jajka) może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, pomidory, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kasza Mozzarella z papryką i jajkami sadzonymi, Prosta i łatwa Tunezyjska jajecznica z warzywami, oraz Chakchouka (Tunezyjskie jajka w sosie pomidorowym) # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgnieść czosnek, kminek i szczyptę soli w moździerzu i tłuczek lub z boku miski do mieszania.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Mieszać w papryki chile; gotować i mieszać, aż papryka zmięknie, o 5 protokół.
Usuń je z patelni i odstawić.
Dodaj kolejną łyżkę oleju na patelni i gotować paprykę i pomidory, aż papryka są miękkie i pomidory zaczęły się rozkładać, o 5 Więcej minut.
Dodać mieszankę pomidor-papryka do ostrej papryki. Wymieszać z puree czosnkowym i kminkiem. Łyżkę warzyw na talerze lub półmisku.
Rozgrzać pozostały olej na patelni. Smażyć jajka, aż białka są ustawione, a żółtka mają pożądaną konsystencję, około 2 do 3 minut dla cieknących żółtek, 4 do 5 minut dla całkowicie ustawionych żółtek.
Usmażone jajka ułożyć na mieszance warzywnej i doprawić do smaku solą i pieprzem.