Tarty Śliwkowe
Tarty śliwkowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 2588 kalorii, 32G białka, oraz 122g tłuszczu. Na 6,04 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Babeczki Śliwkowe: Prawie Jak Tarty Śliwkowe, Tarty Śliwkowe Szkliwione, oraz Ciasto Francuskie Tarty Śliwkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, masło, cukier, sól i skórkę połączyć w robocie kuchennym i pulsować, aż większość mieszaniny przypomina Gruboziarnisty posiłek z pozostałością w małych (z grubsza wielkości grochu) bryłki.
Dodać żółtka i proces tylko do momentu włączenia i mieszaniny zaczyna zlepiać.
Wyłożyć mieszaninę na powierzchnię roboczą i podzielić na 4 porcje. Posmaruj każdą porcję raz piętą dłoni ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać razem 2 porcje ciasta i uformować w kulkę; zrobić kolejną kulkę z innymi 2 porcjami.
Poklep każdą kulkę ciasta z mąką opuszkami palców na patelnię do tarty, w równej 1/4-calowej warstwie na dole i na górze (około 1/8 cala powyżej obręczy). Chill 30 minut, lub do firmy.
W dużej misce wymieszać cukier i skrobię kukurydzianą.
Dodaj śliwki i sok z cytryny i wrzucić do herbu.
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, 30 minut, lub aż soczyste.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Ułóż połówki śliwki, boki skóry w dół, w cierpkie muszle, nakładające się na wzór rozety (patrz zdjęcie, naprzeciwko). Wszystkie pozostałe śliwki przekrój wzdłuż o połowę i losowo włóż między połówki śliwek w tartach.
Wszystkie soki z miski wlać na śliwki.
Piec tarty w środku piekarnika 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 191°. przykryć tarty luźno folią i piec, aż śliwki będą miękkie, a soki bąbelkowe i lekko zagęszczone, 40 do 50 minut więcej.
Rozgrzane soki wymieszać w tartę ze śliwkami. (Soki będą nadal gęstnieć, gdy tarty ostygną.) Fajne tarty całkowicie w patelniach na stelażu.
* Skorupki tarty można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Śliwki mogą stać, pokryte cukrem, skrobią kukurydzianą i sokiem z cytryny i schłodzone, pokryte, 1 dzień. Dobrze wymieszać przed kontynuowaniem.