Tarty Śliwkowe

Tarty Śliwkowe
Tarty śliwkowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 2588 kalorii, 32G białka, oraz 122g tłuszczu. Na 6,04 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Babeczki Śliwkowe: Prawie Jak Tarty Śliwkowe, Tarty Śliwkowe Szkliwione, oraz Ciasto Francuskie Tarty Śliwkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, masło, cukier, sól i skórkę połączyć w robocie kuchennym i pulsować, aż większość mieszaniny przypomina Gruboziarnisty posiłek z pozostałością w małych (z grubsza wielkości grochu) bryłki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodać żółtka i proces tylko do momentu włączenia i mieszaniny zaczyna zlepiać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
3
Wyłożyć mieszaninę na powierzchnię roboczą i podzielić na 4 porcje. Posmaruj każdą porcję raz piętą dłoni ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać razem 2 porcje ciasta i uformować w kulkę; zrobić kolejną kulkę z innymi 2 porcjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
4
Poklep każdą kulkę ciasta z mąką opuszkami palców na patelnię do tarty, w równej 1/4-calowej warstwie na dole i na górze (około 1/8 cala powyżej obręczy). Chill 30 minut, lub do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
1
W dużej misce wymieszać cukier i skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Dodaj śliwki i sok z cytryny i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
śliwkaśliwka
3
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, 30 minut, lub aż soczyste.
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż połówki śliwki, boki skóry w dół, w cierpkie muszle, nakładające się na wzór rozety (patrz zdjęcie, naprzeciwko). Wszystkie pozostałe śliwki przekrój wzdłuż o połowę i losowo włóż między połówki śliwek w tartach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
śliwkaśliwka
3
Wszystkie soki z miski wlać na śliwki.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkaśliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Piec tarty w środku piekarnika 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 191°. przykryć tarty luźno folią i piec, aż śliwki będą miękkie, a soki bąbelkowe i lekko zagęszczone, 40 do 50 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkaśliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Rozgrzane soki wymieszać w tartę ze śliwkami. (Soki będą nadal gęstnieć, gdy tarty ostygną.) Fajne tarty całkowicie w patelniach na stelażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkaśliwka
6
Notatki kucharzy
7
* Skorupki tarty można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Śliwki mogą stać, pokryte cukrem, skrobią kukurydzianą i sokiem z cytryny i schłodzone, pokryte, 1 dzień. Dobrze wymieszać przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
śliwkaśliwka
CukierCukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia41
Magazyn