Tarty z twarogiem limonkowym z letnimi jagodami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj tarty z limonką z letnimi jagodami. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 924 kalorie, 11g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na $7.47 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka jaj, masło, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Kosze bezowe migdałowe z twarogiem limonkowym i jagodami, Tarty z twarogiem limonkowym z kumkwatem, oraz Tarty Limonkowe Ze Świeżymi Jagodami.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto, przełóż mąkę, masło i cukier do miski robota kuchennego i przetwarzaj, aż uformują się drobne okruchy.
Dodać jajko i 1 łyżkę zimnej wody i wymieszać, aż ciasto się połączy. Obrócić na arkusz folii spożywczej, owinąć i schłodzić przez 20 minut.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Ciasto pokroić na 8 równych kawałków.
Rozwałkuj każdy kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni i ułóż 8 pojedynczych puszek 10 cm. Ustawić na dużej blasze do pieczenia i schłodzić ponownie przez 20 minut.
Wyłożyć ciasto pergaminem (idealne są papierowe muffinki) i fasolą do pieczenia i piec w ciemno przez 10 minut.
Usuń papier i fasolę, i piec przez kolejne 10 minut, aż złoty kolor i chrupiące. Przyciąć krawędzie ciasta za pomocą małego, ostrego noża.
Aby zrobić twarożek z limonki, Wrzuć skórkę z 2 limonek, cały sok, cukier i masło do żaroodpornej miski ustawionej na patelni z delikatnie gotującą się wodą. Mieszaj, aż cukier się rozpuści i masło się roztopi.
Wymieszać jajka i nadal delikatnie gotować, aż mieszanina zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki.
Ostrożnie wlać twaróg do foremek i posypać pozostałą skórką z limonki. Pozostawić do ostygnięcia.
Przygotuj owoce, dzieląc truskawki o połowę (jeśli to konieczne) i mieszając wszystko razem. Śmietanę lekko ubić. Na każdym talerzu wyłożyć tartę z łyżką śmietany i stosem owoców na boku. Przed podaniem posmarować cukrem pudrem.