Tarty z serem figowym i kozim
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.33 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 396 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Mieszanka figi, tymianek, dżem figowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 150 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, Tarty Z Pomidorami I Kozim Serem, oraz Tarta z morelami i kozim serem.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 191°.
Ciasto francuskie pokroić na 4 kwadraty.
Wyszczotkuj krawędzie każdego kawałka z ubitym jajkiem i złóż ciasto francuskie na siebie, aby uzyskać 1/2-calową granicę, uszczelniając palcami.
Na środku każdej tarty rozprowadzić 1/2 łyżeczki dżemu figowego z 1 łyżką koziego sera, następnie na wierzch koziego sera z pokrojonymi suszonymi figami.
Posypać każdą tartę posiekanym tymiankiem i piec przez 12-15 minut, lub aż ser będzie miękki i ciasto będzie brązowe.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut przed podaniem.