Tarty Truskawkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty Truskawkowe. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 570 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, truskawki, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarty truskawkowe, Truskawkowe"Pop-Tarts", oraz Strawberry ' Pop Tarts dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Mąkę, cukier i sól połączyć w małej misce i umieścić w zamrażarce na 30 minut.
Włóż mieszaninę mąki do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodać masło i skrócić i pulsować około 10 razy, lub aż masło jest w wielkości grochu.
Dodać wodę z lodem i proces, aż ciasto jest razem. Zrzut Na Dobrze obsypaną mąką deskę i uformuj na dysk. Owinąć w folię i schłodzić przez co najmniej 30 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozwałkuj ciasto i dopasuj do 4 (4 1/2 cala) patelni z wyjmowanymi bokami. Nie rozciągaj ciasta podczas umieszczania go w patelniach, ponieważ kurczy się podczas pieczenia.
Odetnij nadmiar, obracając kołek na górze każdej patelni. Linia skorupy tart z kawałkiem maślanej folii aluminiowej, masło strona w dół, i wypełnić je z suszonej fasoli lub ryżu.
Zdjąć fasolę i folię, nakłuć dno muszli widelcem i piec przez kolejne 15 do 20 minut, aż lekko zbrązowieje. Odstawić do ostygnięcia.
Przed podaniem napełnić skorupki tarty kremem z ciasta. Ułóż jagody dekoracyjnie na wierzchu kremu. Galaretkę morelową rozpuścić w 1 łyżeczce wody i posmarować wierzchnią część tarty.
Posypać pistacjami, jeśli używasz, i podawać.
5 bardzo dużych żółtek, temperatura pokojowa
3 łyżki skrobi kukurydzianej
1 1/2 szklanki mleka oparzonego
1/2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii
1 łyżka niesolonego masła
1 łyżka ciężkiej śmietany
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w uchwyt łopatkowy, ubijaj żółtka i cukier na średniej prędkości przez 4 minuty lub aż będą bardzo grube. Zmniejsz do niskiej prędkości i dodaj skrobię kukurydzianą.
Z mikserem wciąż na niskim poziomie, powoli wlać gorące mleko do mieszanki jajecznej.
Wlać mieszaninę do średniego rondla i gotować na małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina zgęstnieje, 5 do 7 minut. Nie obawiaj się, gdy krem dojdzie do wrzenia i wydaje się zsiadać; Przełącz na trzepaczkę i energicznie ubijaj. Gotuj, ciągle ubijając, przez kolejne 2 minuty; krem połączy się i stanie się bardzo gęsty, jak budyń. Wymieszać wanilią, koniakiem, masłem i śmietaną.
Krem przelać przez sito do miski.
Umieścić folię bezpośrednio na kremie i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.