Tarty Jajeczne W Stylu Hongkongu
Tarty jajeczne w stylu Hongkongu mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 413 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz masło, vanillan ekstrakt, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Kurczak po Hong Kongu, Barszcz Zupa Hong Kong Style, oraz Makaron W Stylu Hong Kongu Zha Jiang dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać cukier i mąkę.
Wymieszaj masło widelcem, aż będzie w małych okruchach. Wymieszaj jajko i wanilię, aż mieszanina utworzy ciasto. Konsystencja powinna być lekko wilgotna.
Dodać więcej masła, jeśli jest zbyt suche, lub więcej mąki, jeśli ciasto wydaje się tłuste. Kształt ciasta na 1 1/2 cala kulki i naciśnij kulki do formy tart tak, że obejmuje dno i idzie wyżej niż boki. Użyj 2 palców, aby uformować krawędź w kształt A.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Połącz biały cukier i wodę w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż cukier się rozpuści, zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej. Jajka przecedzić przez sito i ubić do masy cukrowej. Wymieszać z odparowanym mlekiem i wanilią. Odcedzić nadzienie przez sito i napełnić skorupki tarty.
Piec przez 15 do 20 minut w nagrzanym piekarniku, do złotego koloru, a nadzienie jest nadmuchane trochę.