Tarty Feta-Szpinak
Tarty feta-szpinak to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 59 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, cebulę, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Burgery ze szpinakiem i fetą z kurczakiem (aka Spanakopita Burgers) z grillowanym Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-Feta, Tarty z karczochami i fetą, oraz Tarta Z Karczochem I Fetą Z Sałatką Z Pomidorów.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę i gotuj 5 minut, często mieszając.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z pieprzem i solą.
Dodaj szpinak; gotuj 2 minuty, często mieszając.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Białka i jajka połączyć w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj mieszankę szpinaku, pietruszki, oregano i mleko, mieszając, aby połączyć.
Umieść 1 arkusz phyllo na dużej desce do krojenia lub powierzchni roboczej (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu); lekko pokryć sprayem do gotowania. Powtórz warstwy z pozostałą phyllo i sprayem do gotowania, kończąc na phyllo. Delikatnie naciśnij warstwy filo razem. Lekko Płaszcz top arkusz phyllo z gotowania sprayu.
Wytnij stos wzdłuż na 3 (4 1/4 cala szerokości) paski i przetnij każdy pasek w poprzek, tworząc 4 (4 1/2 cala) kwadraty. Ostrożnie umieść 1 warstwowy kwadrat w każdej z 12 filiżanek muffinek pokrytych sprayem do gotowania; delikatnie naciśnij kwadraty na patelnię, aby utworzyć kubki. Wachlarzowe narożniki filiżanek phyllo. Lekko pokryć rogi każdej filiżanki phyllo sprayem do gotowania.
Mieszaninę szpinaku podzielić równomiernie między filiżanki filo.
Piec w temperaturze 375 przez 15 minut.
Wyjąć z piekarnika; posypać równomiernie serem. Luźno przykryć; piec dodatkowe 3 minuty.