Tarte Tatin
Tarte Tatin to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka masła, crème fraîche, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 16%. Podobne przepisy to Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin.
Instrukcje
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i sól umieścić w średniej misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina przypomina grubą potrawę.
Połączyć 2 łyżki wody i jajka, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę jaj do mieszaniny mąki, mieszając tylko do wilgotnego. Obróć ciasto na duży kawałek wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; zagnieść lekko 5 razy (ciasto będzie lepkie). Wklej ciasto na dysk. Przykryć dodatkową folią; schłodzić 30 minut.
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki wody i cukru w 9-calowej patelni żeliwnej na średnim ogniu. Gotować 10 minut lub do złotego koloru, mieszając tylko do rozpuszczenia cukru.
Wyjąć z ognia; delikatnie mieszać w małe kółka, aby równomiernie rozprowadzić ugotowany cukier.
Ułóż ćwiartki jabłek szczelnie w okrągły wzór na cukrze na patelni, zaczynając od zewnętrznej krawędzi.
Pokrój 2 ćwiartki jabłek na pół i ułóż, wskaż w górę, na środku patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu; gotuj 20 minut (nie mieszaj), lekko naciskając jabłka, aby wydobyć soki.
Wyjąć z ognia; odstawić na 10 minut.
Posypać jabłkami cynamonem.
Usuń folię pokrywającą ciasto. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię; rozwałkuj ciasto w 11-calowe koło.
Miejsce na mieszaninie jabłek, dopasowanie ciasta między jabłkami i patelni.
Piec w 400 przez 20 minut lub do lekko rumiane. Fajne 10 minut. Odwróć tartę na talerz.