Tarte Tatin
Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.42 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Jeśli masz jabłka, fasolę waniliową, ciasto francuskie z masłem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. w ciężkiej dolnej 10-calowej patelni żaroodpornej lub żeliwnej, wymieszaj razem 3/4 szklanki cukru i octu. Zeskrobać nasiona wanilii na patelni (Zapisz fasolę wanilii do innego użytku).
Podgrzać na średnim ogniu, mieszając do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. Gotować na średnim ogniu, bez mieszania, przez 5 minut, lub aż mieszanina będzie w kolorze bursztynowym (jak brązowy papierowy worek).
Dodać 2 łyżki masła i wirować, aż masło się rozpuści.
Ostrożnie ułóż jabłka na mieszaninie cukru w koncentrycznych kręgach, uważając, aby nie dotykać gorącej mieszaniny cukru. Kropka z pozostałymi 2 łyżkami masła.
Umieść ciasto francuskie na jabłkach i zawiń boki wokół jabłek.
Na ciasto posypać 1 łyżką cukru.
Piec przez 25 minut, lub aż skorupa jest złoty brąz i chrupiące i soki na patelni są bulgotanie.
Ostudzić na patelni przez 10 minut, a następnie ostrożnie odwrócić na obranym talerzu ciasta, aby służyć.
Przedruk za zgodą The Beekman 1802 Heirloom Dessert Cookbook autorstwa Brenta Ridge ' A i Josha Kilmera-Purcella i Sandy Gluck, © 2013 Rodale Books