Tarte Flambee
Tarte Flambee wymaga ok. 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 621 kalorii, 12g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. 23 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz sól, creme fraiche, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Tarte Flambée, Tarte Flambee, oraz Alzacka tarta z boczkiem i cebulą (Tarte Flambée) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta: Aktywuj drożdże, łącząc letnią wodę, drożdże i cukier. Wymieszać i odstawić, aż mieszanina stanie się pienista i pienista i pachnie bardzo yeasty, o 10 protokół.
Umieść mąkę w misce do mieszania i zrobić dobrze w środku.
Dodać oliwę z oliwek, sól i aktywowaną mieszaninę drożdży. Mieszaj, aż ciasto się połączy i utworzy kulkę.
Odkurzyć czystą powierzchnię roboczą z mąki i ugniatać ciasto, aż będzie szczelne i twarde, 5 do 7 minut.
Umieść ciasto z powrotem w misce do mieszania, przykryj miskę folią i odstaw w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, około 1 godziny.
Do polewy: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść boczek na dużej, szerokiej patelni i daj mu kilka kropli oliwy z oliwek. Doprowadzić patelnię na średnim ogniu i gotować boczek, aż będzie brązowy i chrupiący.
Wyjąć boczek z patelni i rezerwy na ręcznikach papierowych.
Dodać cebulę na patelnię, doprawić solą, przykryć i gotować, aż cebula zwiędnie i będą bardzo miękkie, o 10 protokół.
Zdjąć pokrywkę i gotować cebulę, aż będą bardzo miękkie i karmelizowane. To zajmie trochę czasu, może do 45 minut. Mieszać cebulę od czasu do czasu zwracając uwagę, aby nie pozwolić im palić,ale nie spiesz się! Gdy cebula jest naprawdę brązowa i słodka, usuń je z ognia i rezerwy.
Połącz creme fraiche i fromage blanc.
Podziel ciasto na 4 równe kulki i rozwałkuj je, aż będą miały grubość 1/8 do 1/16 cala.
Umieść je na blasze i piecz w piekarniku przez 4 minuty.
Wyjąć ciasto z piekarnika. Każde ciasto równomiernie wymieszać z masą serową, na ser położyć równą warstwę karmelizowanej cebuli i posypać boczkiem cebulę.
Powrót ciasto do piekarnika, aż ciasto jest chrupiące na dnie i polewy są bąbelkowe, 6 do 8 protokół.
Posypać szczypiorkiem i podawać.