Tartaletki Karmelowo-Migdałowe
Tartaletki karmelowo-migdałowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, migdały, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 14%. Spróbuj Tartaletki czekoladowo-karmelowe z prażonymi bananami i karmelem imbirowo-cytrusowym, Tartaletki Migdałowe, oraz Tartaletki Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki przetworzyć w robocie kuchennym, aż do wymieszania.
Dodać kawałki masła, pulsując 5 lub 6 razy lub aż mieszanina jest krucha.
Połącz żółtko, śmietanę do ubijania i wanilię; dobrze wymieszaj. Z procesora działa, powoli dodać mieszaninę jaj przez zsyp żywności; proces tylko do momentu, aż składniki tworzą piłkę i pozostawić boki miski. Kształt ciasta na płaski dysk; przykryć i schłodzić 30 minut.
Miejsce 3/4 szklanki cukru w dużej, ciężkiej patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż cukier się roztopi, a syrop będzie złoty.
Zdjąć z ognia i powoli dodać 3/4 szklanki śmietany, delikatnie mieszając. (Cukier może pękać i twardnieć, ale ponownie się stopi.) Powrócić do ognia i gotować, mieszając delikatnie, aż mieszanina będzie gładka i zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać ekstrakt migdałowy i pokrojone migdały. Super.
Schłodzone ciasto pokroić na pół; każdą połowę podzielić na 8 kulek. Naciśnij każdą kulkę na lekko nasmarowanej 1 1/2" okrągłej patelni tartlet; umieść Patelnie tartlet na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 12 minut. Lekko schłodzić.
Zwiększenie temperatury pieca do 40
Napełnij każdą skorupkę tartlet 1 łyżką nadzienia migdałowego.
Piec w temperaturze 400 przez 14 do 18 minut lub do złotego koloru. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Uwaga: dla odmiany upiekliśmy niektóre tartlety w foremkach barquette 4 "x 2" (W kształcie łodzi). Zmniejszyliśmy czas pieczenia skórki i tartletów do 9 minut.