Tartaletki Karmelowo-Migdałowe

Tartaletki Karmelowo-Migdałowe
Tartaletki karmelowo-migdałowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, migdały, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 14%. Spróbuj Tartaletki czekoladowo-karmelowe z prażonymi bananami i karmelem imbirowo-cytrusowym, Tartaletki Migdałowe, oraz Tartaletki Migdałowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 3 składniki przetworzyć w robocie kuchennym, aż do wymieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodać kawałki masła, pulsując 5 lub 6 razy lub aż mieszanina jest krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Połącz żółtko, śmietanę do ubijania i wanilię; dobrze wymieszaj. Z procesora działa, powoli dodać mieszaninę jaj przez zsyp żywności; proces tylko do momentu, aż składniki tworzą piłkę i pozostawić boki miski. Kształt ciasta na płaski dysk; przykryć i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CiastoCiasto
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4
Miejsce 3/4 szklanki cukru w dużej, ciężkiej patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż cukier się roztopi, a syrop będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
5
Zdjąć z ognia i powoli dodać 3/4 szklanki śmietany, delikatnie mieszając. (Cukier może pękać i twardnieć, ale ponownie się stopi.) Powrócić do ognia i gotować, mieszając delikatnie, aż mieszanina będzie gładka i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
6
Wyjąć z ognia; wymieszać ekstrakt migdałowy i pokrojone migdały. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
7
Schłodzone ciasto pokroić na pół; każdą połowę podzielić na 8 kulek. Naciśnij każdą kulkę na lekko nasmarowanej 1 1/2" okrągłej patelni tartlet; umieść Patelnie tartlet na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
8
Piec w temperaturze 350 przez 12 minut. Lekko schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Zwiększenie temperatury pieca do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Napełnij każdą skorupkę tartlet 1 łyżką nadzienia migdałowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
11
Piec w temperaturze 400 przez 14 do 18 minut lub do złotego koloru. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
12
Usuń z patelni.
13
Uwaga: dla odmiany upiekliśmy niektóre tartlety w foremkach barquette 4 "x 2" (W kształcie łodzi). Zmniejszyliśmy czas pieczenia skórki i tartletów do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn